Orasul de pe Mur

Experienta austriaca a ajuns la un bun sfarsit intr-o zi de vineri, cand am purces dis-de-dimineata spre Graz. Dupa o saptamana imbelsugata, cu experiente care mai de care mai inedite, cu oameni frumosi si locuri asijderea, ne-am ales ultima destinatie datorita recomandarilor primite din partea gazdelor noastre vieneze. Calatoria cu trenul ne-a amintit de numeroasele noastre drumetii prin tara, cand stateam cu capul iesit pe geam, din cale afara de curiosi si nelinistiti, sorbind din priviri peisajele magnifice ale Subcarpatilor nostri. 
Graz-ul este al doilea oras ca marime din Austria, fiind si capitala regiunii Styria.
Strabatut pe directia N-S de apele involburate ale Mur-ului, orasul a fost introdus in 1999 in Patrimoniul cultural UNESCO pentru stilul armonic in care modernul coabiteaza cu trecutul dar si pentru unul din cele mai bine conservate centre istorice din Europa.
Dupa zile la rand insorite si calduroase, in Graz, ploaia ne-a pandit la tot pasul, zorindu-ne parca si amagindu-ne cu ferestre senine pe cer. In cele din urma, norii amenintatori ce se apropiau in zare si-au scuturat greutatea peste un oras ce fremata de energie si culoare.



In tonuri de gri ne-am facut iesirea din aceasta tara frumoasa dar lasam in urma amintiri in nuante aprinse.
Ne-nclinam!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Across the polar circle, along Norway

Our story and portrait of Matterhorn

Caminul lui Neptun