Via Praga

Drumul catre si dinspre casa din aceasta vara ne-a purtat tranzit prin capitala republicii cehe, Praga.
Renumele castigat de acest oras de-a lungul timpului, farmecul constructiilor medievale gotice fac din Praga o destinatie preferata pentru cei avizi de istorie, arhitectura, fotografie, distractie si multe alte activitati recreative.
Suita de poduri peste Vltava (podul Carol in plan secund)
 Palatul Praga (datand din secolul IX)
 Podul Carol
 Vedere inspre Palatul Praga si Catedrala Sf. Vitus
Praga, atat cea veche (Stare Mesto) cat si cea noua (Nove Mesto), este creatia reformatorului ei, Carol al IV-lea, care in secolul XIV, a ridicat orasul la rang de capitala de imperiu.
Intrare pe Podul Carol
Intrare pe Podul Carol
Piata Orasului Vechi impreuna cu Catedrala Tyn
Ceasul Astronomic
Am avut ocazia sa vizitam orasul atat noaptea cat si ziua si astfel am avut prilejul sa observam dualitatea acestei capitale europene. Daca noaptea centrul orasului este animat de larma petrecaretilor ce se plimba incolo si-ncoace in cautare de distractie, ziua, strazile sunt umplute de multimea de turisti ce se plimba incoace si-ncolo, in cautare de atractii si senzatii boeme. Concluzia ar fi ca Praga este un oras ce vibreaza 24 de ore, satisfacand orice gust si nevoie.
Turnul Vechii Primarii
Primaria Veche
Catedrala Sf. Vitus
Bineinteles ca nu puteam parasi Praga fara a gusta (cantitate reprezentativa) din berea ce si-a castigat, pe buna dreptate, renumele in lume.
Ne-nclinam!

Comentarii

  1. Foarte frumos! Se vede ce repede creste calitatea (si cantitatea) pozelor, dar si experientele voastre de calatori responsabili!
    La mai multe!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Across the polar circle, along Norway

Our story and portrait of Matterhorn

Caminul lui Neptun