Sardinia catalana

A trecut ceva vreme de cand am fost ultima oara la Mediterana si asa cum riviera franceza ne-a lasat o impresie puternic placuta, in aceeasi termeni putem vorbi si de Sardinia.
De data aceasta, placerea a fost combinata cu munca pentru facultate, scopul principal al acestei calatorii fiind o aplicatie de teren.
Destinatia a fost orasul Alghero, situat pe coasta vestica a Sardiniei, cam la aceeasi latitudine cu Napoli, Lisabona sau Valencia.
Orasul in sine traieste de pe urma turismului estival, principalul bulevard fiind impanzit cu hoteluri, pensiuni, vile, campinguri care sa satisfaca de la cele mai rafinate pana la cele mai elementare nevoi de cazare.
Istoric vorbind, Alghero a fost profund marcat de prezenta catalana pe ale sale tarmuri pentru mai bine de 3 secole. Urme care atesta influentele iberice pot fi observate atat in arhitectura cladirilor cat si in dialectul "algherese catalan" inteles de o buna parte din populatia locala. 
Probabil cea mai puternica schimbare pentru noi a fost vremea. Diferenta de mai bine de 20 de grade a fost bineprimita iar absenta vantului a fost o adevarata binecuvantare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Across the polar circle, along Norway

Our story and portrait of Matterhorn

Caminul lui Neptun